Ekološka osviještenost

UZ CPA POSTANITE I VI EKOLOŠKI OSVIJEŠTENI!!!

Papirna ambalaža promoviše, štiti i poboljšava put kojim roba široke potrošnje dolazi do krajnjeg potrošača.

Superiornost papira kada je u pitanju kvaliteta štampe je neupitna i zbog toga su  dizajni  doslovno bez ograničenja.

Nema lakšeg načina za otvaranje i ponovno zatvaranje sklopive kartonske kutije, a jedan od glavnih zahtjeva potrošača prema pakovanju jeste mogućnost da otvoreni proizvod mogu ponovo zatvoriti prije slijedeće upotrebe. Kupci također zahtjevaju od pakiranja sigurnost da su upravo oni ti koji su prvi kupili neki proizvod, tj. da prethodno  nije bio otvaran. Papirna ( kartonska) ambalaža pruža punu protekciju uz pomoć barkodova, sigurnosnog printa, pečata, holograma. Itd.

Od svih gore navedenih prednosti kartonske ambalaže, još jedna dobija primarni značaj za kupce, bili oni ekološki osviješteni ili ne. Ta prednost leži u mogućnosti kartonske ambalaže da se reciklira.

Kada kupite ambalažu od papira ili kartona koja je započela svoje putovanje kao staro drvo posječeno iz šume kojom se pravilno upravlja i završila u korpi za reciklažu, možete biti sigurni da ostavljate ljepšu i bolju  planetu za buduće generacije. Proizvodnja papira je vezana za sječu starih i sadnju novih stabala drveća jer mlada stabla omogućavaju veću apsorpciju CO2 iz okoline.

Još kada uzmete u razmatranje alternative, zaključak je zelen kao drveće u Vašem dvorištu:

KARTONSKA  AMBALAŽA JE JEDINI  IZBOR PLANETE  ZEMLJE!